Kuala Lumpur, Java, Taman Negara, Perhentian - Reisverslag uit Kuta, Indonesië van Evelien Mansvelt - WaarBenJij.nu Kuala Lumpur, Java, Taman Negara, Perhentian - Reisverslag uit Kuta, Indonesië van Evelien Mansvelt - WaarBenJij.nu

Kuala Lumpur, Java, Taman Negara, Perhentian

Door: Evelien

Blijf op de hoogte en volg Evelien

10 Mei 2013 | Indonesië, Kuta

Het is weer veel te lang geleden dat ik een verhaaltje schreef, maar ik zal jullie dan weer eindelijk op de hoogte brengen..

Het gaat hier nog steeds heel goed! Wij vermaken ons goed en we hebben net anderhalve week met pap en mam doorgebracht.

De laatste keer dat ik wat schreef waren we nog op het eiland Perhentian. Daarna zijn we naar Kuala Lumpur gegaan. We hebben hier even de tijd genomen om uit te zoeken wat we moesten doen, want pap en mam kwamen over 2 weken naar Kuala Lumpur. Eerst was de bedoeling dat we juist die 2 weken konden vullen in Borneo, maar daar werd nu een negatief reisadvies voor gegeven i.v.m. kidnappingen van blanken. Toen besloten we vast naar Java, Indonesië te gaan.

Wij dachten dat Jakarta, de hoofdstad van Indonesië, vast leuk zou zijn, maar toen we aankwamen bleek het helemaal niks te zijn.
Het was ook weer ff een verschil met Maleisië, want in Java was heel veel armoede met veel bedelaars. We werden ook steeds helemaal bekeken en moesten heel vaak op de foto. Het leek wel de paparazzi

Toen zijn we na een dag met de trein naar Yogyakarta gegaan. In de treinen en bussen zetten ze die airco altijd veel te hard, dus na een hele dag in een ijskoude trein kwamen we aan in Yogyakarta.
We gingen meteen op zoek naar een hostel, maar het viel niet mee om een beetje een fatsoenlijke kamer te vinden. Ze waren bijna allemaal zo ranzig en zo muf, maar uiteindelijk hebben we dan toch maar zo'n ranzige kamer gedaan. De volgende dag hadden we een iets betere gevonden. We zijn allebei flink verkouden geweest en zijn wel een week in Yogyakarta geweest om uit te zieken.
We zijn hier ook naar de vogelmarkt gegaan. Daar hadden ze niet alleen vogels maar ook uilen, vleermuizen, gekko's enzo. Wij vonden het echt heel zielig dat ze die nachtdiertjes allemaal in de felle zon hadden gezet.
Verder zijn we nog naar museum 'vredeburg' geweest, omdat dit heel veel Nederlandse geschiedenis heeft, en we zijn erachter dat de Nederlanders daar niet zo'n lieverdjes waren.
De bewaker kwam even met ons buurten en zei dat hij 's avonds muziek maakt bij de typische Indonesische poppenshow. Daar zijn we ook een keertje gaan kijken, wat wel leuk was om een keertje mee te maken.
Er staan aan de hoofdstraat heel veel paarden met huifkar die je kunt nemen. Dat hebben wij niet gedaan, maar het zag er wel heel leuk uit. We hebben wel een keer de fietstaxi genomen. Was die man daar heel hard aan het trappen, berg op moest hij duwen, en wij zaten daar lekker met z'n tweeën voor in die bak.

Vanuit Yogyakarta hadden we ook een tocht geboekt naar de Borobodur en de Prambanan tempels. Dit zijn de tempels die bekend zijn van Indonesië. Die dag hebben we veel gezien en het was de moeite waard.

We hadden Yogyakarta ondertussen wel gezien en we hadden nog 5 dagen ofzo over voordat we terug terug zouden vliegen vanuit Jakarta naar Kuala Lumpur. Dus we besloten nog een ander plaatsje te doen, Solo.
We gingen een uurtje met de trein en kwamen al best vroeg aan in Solo, maar we hebben de rest van de dag bijna de hele stad al afgewandeld op zoek naar een hostel. We hebben geen goedkoop hostel kunnen vinden die een kamer vrij had, dus hebben we onszelf maar een keertje verwend en zijn we in een luxe hotel verbleven. 'S avonds hebben we nog wat rondgelopen, maar we zagen dat Solo eigelijk ook niet zo interessant was, dus moesten we kiezen wat we nu gingen doen. We besloten om de laatste dagen toch weer door te brengen in Yogyakarta en daarna Jakarta.

Wij kwamen 's avonds laat aan in Kuala Lumpur en de volgende dag gingen wij ons pap en mam opwachten op het station. We zouden samen een paar dagen Kuala Lumpur doen en dan naar de jungle Taman Negara. Dan zouden wij terug vliegen naar Bali en pap en mam zouden richting Thailand gaan.

Toen pap en mam waren gearriveerd hadden we natuurlijk veel bij te buurten. Brad en ik hadden Kuala Lumpur al ontdekt, dus wij wisten ze wel mee te nemen. We zijn met hun door Chinatown gelopen, de Petronas towers gezien, in de KL tower geweest, naar een fontijnenshow gekeken, door grotten gelopen, een tempel bekeken, aan de waterpijp gezeten en lekker een cocktailtje genuttigd.

Toen zijn we met z'n 4en naar de jungle 'Taman Negara' gegaan. We hebben hier door de jungle gelopen en over de bekende 'Canopy brug' gegaan. Dit is zo'n houten hangbrug die heen en weer schommelt en vrij hoog boven de grond hangt. Verder zijn we hier bij de 'Orang Asli' gaan kijken. Dit zijn de mensen die heel primitief in de jungle leven en nog steeds jagen voor het eten 's avonds.

We vonden dat het zo snel ging, dus we besloten om ook nog samen met pap en mam naar Perhentian te gaan. Hier waren we al geweest, maar vonden het heel leuk, dus vonden we het niet erg om dit eiland nog een keer te doen. We hebben lekker gesnorkeld, gezond, gezwommen en dezelfde snorkeltour als toen gedaan. 'S avonds gingen we bijna elke avond over de pier lopen en kijken naar de kleine haaitjes die rondzwommen. Deze dagen waren nog heel gezellig en daarna hebben we weer afscheid genomen.

Pap en mam gingen naar Chiang Mai in Thailand en wij gingen terug naar Kuala Lumpur, zodat we de vlucht naar Bali konden nemen. Java hebben we al gehad en nu gaan we Bali, Lombok en de Gili eilanden nog doen. We zijn net aangekomen in Bali en we hebben een hotel gevonden (met zwembad). Het ziet er heel gezellig en druk uit. We gaan snel wat eten, want we zijn na die lange dag wel uitgehongerd.

Hoe gaat het met jullie allemaal?

Groetjes Brad en Evelien

• 11 Mei 2013 - 10:39

Daisy:

Ha Evelien en Brad,

Leuk om weer van jullie te horen! Heb ook net de foto's op facebook zitten kijken en super mooi daar! Hier gaat alles z'n gangetje, de kermissen en festivals beginnen weer dus genoeg te doen de komende tijd.
    Onze achtertuin is ook al een heel end op de goeie richting aan het gaan.

Veel plezier op Bali!

xx Daisy

• 11 Mei 2013 - 12:31

Martin Mansvelt:

Beste Evelien en Brad, bedankt voor jullie uitvoerig reisverslag. Volgende week zullen jullie pap en mam verslag, met foto's, uit brengen van bezoek aan jullie. Jullie pap heeft ons enkele foto s op voorhand gestuurd, En... ja weer aan het eten en z..drinken! Lekker chillen. Hebben jullie geen last van de hitte? Hoe ziet jullie reis er voor de komende maanden uit? Gaan jullie nog naar Vietnam/Cambodja? Enfin we horen het wel van jullie. Oma vraagt steeds hoelang jullie nog wegblijven en ze is blij als de foto's van jullie ziet. Als jullie pap en mam volgende week naar ons komen zullen we nog eens proberen via Hyves contact te krijgen. Dat vind oma leuk en onvoorstelbaar.

Vandaag, zaterdag, vieren we moederdag. We gaan vanavond samen met John en Jolanda uit eten bij "de Griek" in Buuul. Dit omdat de rest met vakantie is en ik moet morgen in Antwerpen werken.

Volgende week wordt het cafe, waar ik werk, heropend. Het is uiteindelijk, na lange tijd, helemaal opgepimpt met een Oosters tintje. Ik heb hier ook een aandeel in gehad door te behangen. Ik had er een hekel aan want die "hobby" heb ik al jaren niet uitgeoefend. Maar ja, vreemde (Marokaanse) ogen dwingen. Het resultaat moet jullie volgend jaar maar eens komen beoordelen. Het is een paar weekenden druk geweest door het heerlijke terrasweer. Maar dit weekend is het weer kl....!
    Ik wens jullie nog een prettige voortzetting van jullie back-pack-holiday en we kijken weer uit naar het volgende reisverslag.
    Groetjes van oma Budel en Martin.

• 12 Mei 2013 - 11:27

Harry Jegerings:

Hoi Evelien en Brad,
    Leuk weer een uitgebreid verslag van jullie te kunnen lezen. Jullie hebben in bijna vier maanden al heel veel ondernomen en gezien. Over een week krijgen we van Harry en Yvonne wel meer verhalen, als ze weer thuis zijn.
    Wij zijn net terug van een week Portugal en gaan over een weekje heel "avontuurlijk" met de caravan op pad, overnachten op boerencampings, maken fietstochten van camping naar terras en naar terras. 's Avonds eten wij streekproducten in de skotelbraai. En om het thuisgevoel niet helemaal kwijt te raken kijken wij om 8 uur naar het journaal en het weerbericht voor de volgende dag.
    Wij blijven jullie via deze site volgen en geniet ervan.
    Astrid & Harry

• 14 Mei 2013 - 08:29

Yvonne B.:

Heee Evelien en Brad,

Leuk weer wat van jullie te horen! Ook fijn te horen dat jullie het nog steeds naar jullie zin hebben :)! Hier gaat het goed, elke dag aan het klussen, veel werk, maar als je ziet dat er dingen af komen is dat wel eer van je werk :D! Je foto's zien er heerlijk uit! Lekker genieten!

xxx Yvonne

• 24 Mei 2013 - 19:31

Marianne:

Ha Evelien en Brad,

Leuk om weer wat van jullie te horen! Aan de foto's en verhalen te zien vermaken jullie je nog prima!
    Hier gaat ook alles goed! Zijn afgelopen zondag naar 7th sunday geweest... hebben je wel een beetje gemist :P
    Succes nog met jullie reis en geniet ervan!!

Xx Marianne