Bang Saen, Pattaya, Koh Samet en Koh Chang - Reisverslag uit Ko Chang, Thailand van Evelien Mansvelt - WaarBenJij.nu Bang Saen, Pattaya, Koh Samet en Koh Chang - Reisverslag uit Ko Chang, Thailand van Evelien Mansvelt - WaarBenJij.nu

Bang Saen, Pattaya, Koh Samet en Koh Chang

Door: Evelien

Blijf op de hoogte en volg Evelien

06 Februari 2013 | Thailand, Ko Chang

Heej allemaal,

Hoe gaat het daar? Hier nog steeds super!
We beginnen al aardig te wennen aan die zware rugzak, vieze (bad)kamers, beestjes, lange wandelingen en met stokjes eten. Dat vinden wij helemaal niet erg. Wij kunnen namelijk ook wel wennen aan die mooie strandjes, schitterende uitzichten, lekkere eten en voornamelijk van gewoon in het rond kijken naar bijzondere dingen. Krabjes die rondlopen en dan heel snel in het zand schieten, mensen die op het strand voorbij komen met een bak vol fruit die je kunt kopen, een man met een klerenrek aan zijn arm die kleren verkoopt, vliegende wenslampionnen, iemand die bovenop de vrachtwagen zit op de (soort van) snelweg of een visser met zo'n ouderwets net die helemaal in de knoop zat, en die gewoon de tijd nam om alles uit elkaar te halen.

De dag na mijn vorige bericht hadden we Chonburi even verkend en gewoon ff zitten chillen langs het water. Het was een hele leuke plaats, maar wel voor een dag. 'S avonds gingen we daar uiteten en omdat het een echt vissersdorpje was wilde we natuurlijk wat vis uitproberen. Brad had een schaal vol zeevruchten en ik had grote garnalen. Samen wilde we er een rijst bij en we kregen een megabak vol rijst met krab. Toen we uitgegeten waren leek het net alsof we de rijst niet eens hadden aangeraakt. Omdat wij bang waren dat we hun zouden beledigen hebben we Ja geantwoord op de vraag of we het in een doggybag mee wilde nemen. En uiteindelijk een stukje verderop weg gegooid.
Wij dachten: wat is dit voor een herrie? Juist ja, bleek dat er die avond karaoke was. We hebben die avond hard gelachen om die herrie, maar toen we de rekening zagen lachtten we niet meer zo hard. De prijzen kwamen helemaal niet overeen met die op de menukaart. Sommige dingen waren zelfs gevijfvoudigd. Als je het omrekent in Euro's is het nog niet duur, maar ik vind het wel stom dat we zijn opgelicht.

Toen we daarna met een volle buik in bed gingen liggen hoorde ik iets wat heel eng klonk en na heel lang wakker te blijven omdat ik zo bang was, viel ik toch eindelijk in slaap. Na een paar uurtjes werd ik wakker om naar de wc te gaan. Ik durfde eigelijk niet, dus ik ging eerst even rondkijken en daar zag ik het. Een kakkerlak! Ik scheet 7 kleuren, dus ik maakte Brad wakker en hij had hem gelukkig gevangen en toen kon ik rustig slapen. Pfew!

De volgende dag gingen we richting Pattaya. Eerst weer 1,5 uur gelopen, toen met een bus en toen kregen we een lift van iemand. We sliepen bij Jomtien Beach en we gingen ook naar Pattaya city. We zijn ook door de beruchte Walking street gelopen en hebben daar nog een biertje gedronken. Dit is een red light district vol met onder andere ladyboys. Ik werd aan mijn arm meegesleurd door een ladyboy, maar ik trok snel mijn arm terug. Niet dat dat gemakkelijk was want hij/zij/het liet echt niet meer los.
Pattaya vond ik wel leuk om gezien te hebben, maar niet meer dan dat.

Afgelopen zondag zijn we naar Koh Samet gegaan. Weer een uur gelopen, 2 uur met een minibusje, een half uurtje op de boot en nog 5 minuten met een taxi. Ik vind Koh Samet echt geweldig! Ze hebben er geen verharde wegen, dus sommige plekken zijn echt een modderpoel. Er heerst echt een eilandsfeertje, heeft een parelwit strand en 's avonds is het zo mooi verlicht allemaal! Maandag en dinsdag hadden we lekker liggen bakken op het strand we begonnen rustig aan. Maandag hadden we maar 2 à 3 uurtjes gezond en gezwommen en toen was ik al verbrand. Niet dat we veel bruiner worden, want we kwamen er ineens achter dat we al die tijd douchen met Whitening shower cream. Wist niet eens dat dat bestond.
'S avonds vind ik het eten altijd heel leuk op Koh Samet. Dan zit je lekker te eten aan het water met je voeten in het zand met een mooi uitzicht over het strand.

Vandaag zijn we weer verder gereisd en dit keer werd het Koh Chang, na Phuket het grootste eiland van Thailand. We zijn vanochtend om 9 uur vertrokken en kwamen vandaag om 6 uur aan in Lonely beach, één van de vele strandjes op Koh Chang. Toen we vanaf de pier naar Lonely beach wilden pakte we een taxi (Pick-up met een kooi erop en erachter hangt nog een rek waar je op kunt staan), daar stonden wij. Berg op, berg af kwamen we langs de mooiste uitzichten en toen kwamen we aan bij ons hippieplaatsje. Ook weer geweldig! Hier hangt echt een leuke hippiesfeer. We hadden weer meteen een goed hostel gevonden boven een houten cafe/restaurant waar ze nu allemaal reggae muziek spelen. We hebben net beneden ff een lekker cocktailtje gedronken. Op dit eiland zullen we nog wel eventjes blijven!

Inmiddels staan de foto's van het begin al op de site en er komen er langzaamaan steeds meer bij. Het duurt namelijk best lang om ze te uploaden en je zult vast begrijpen dat ik er ook niet elke dag mee bezig ben;)

Groetjes Brad en Evelien

• 06 Februari 2013 - 16:58

Martien M.:

Beste Evelien en Brad,

Samen met oma heb ik net jullie (jouw) reisverslag gelezen. En ook de diashow van 196 foto"s met 183 tempels bekeken. Je hebt toch wel alle namen van deze heilighuisjes genoteerd! Inderdaad zijn jullie nog niet zo gebruind maar dat kun oplossen door je in te smeren met Thaise koffiedras! De prijzen op de menukaart zijn dikwijls voor de plaatselijke bevolking. Om te voorkomen dat ze jullie weer belazeren moet je ze duidelijk maken dat je verre voorouders van Thaise afkomst waren. Een tip, doe er mee wat je wil! Prettige voortzetting van jullie avontuur en oma kijkt weer uit naar het volgende verslag en foto's!
    Groetjes van Mart en oma.
    P.S. Foto's van het red light district zijn jullie vergeten; of is het verboden te fotograferen?
    Bevestig ff of mijn reactie jullie bereikt.

• 06 Februari 2013 - 20:38

Miranda Aldenzee:

Haa Evelien en Brad,
    Klinkt weer goed allemaal. Vooral die strandjes heerlijk!
    Is het daar ook mooi om te snorkelen/duiken? Of zijn jullie daar nog niet aan toe gekomen?
    Pas maar op voor die ladyboys daar als die zo doen! Zeg maar gewoon dat je een snotje aan hun afveegt als ze je niet los laten hahaha.
    Ik verheug me al op het volgende verhaal!
    Hier ligt een pak sneeuw. De voorbereidingen voor de carnaval zijn in volle toeren!
    We zullen je extra missen met deze dagen :(
    X Miranda

• 07 Februari 2013 - 16:48

Evelien:

Oma & Martin:
    Jullie bericht is goed aangekomen. Super leuk dat jullie altijd berichtjes achterlaten en dat jullie ons zo goed volgen. Oma wil zeker checken of ik me wel zou gedragen als een Mansvelt. De foto's van het red light district staan er inmiddels wel op, maar het zijn er maar 3 ofzo.

Miranda:
    Hahaha ik moest zo lachen om jouw bericht! Ik zal er de volgende keer een snotje aan smeren;) snorkelen of duiken is hier nog niet zo, maar dat komt nog wel.
    Heeel veel plezier met de carnaval! Hos er maar op los en doe geen gekke dingen die ik ook niet zou doen!

• 07 Februari 2013 - 22:46

Nicole:

Hey!!
    Leuk weer even iets van jullie avonturen te lezen! Zijn jullie nog niet ziek geweest van al dat vreemde eten? Haha mn honger gaat spontaan over als ik jullie verhalen lees! maar dat kan ook aan mij liggen!! ;)
    Carnavalsgroet uit peelstrekelrijk!!! Xxx

• 10 Februari 2013 - 13:03

Harry Jegerings:

Hoi Evelien & Brad,
    Jullie hebben al heel wat beleefd. Leuk dit te lezen en de foto's te zien. Een aantal plaatjes komen ons bekend voor. Jullie hebben alleen al meer mogen kennismaken met inheemse insecten en kruipende lieverdjes, dan wij.
    De tropisch eilanden, waar jullie nu naar toe gaan staan nog op ons verlanglijstje. Wij blijven jullie verhalen volgen. Veel plezier, ook al moeten jullie nu het geweldige carnaval in Deurne missen.
    Groetjes Astrid & Harry

• 18 Februari 2013 - 15:23

Harry:

Hoi Evelien en Brad,

Nu zit ik hier in India bij een Kingfisher biertje de nieuwe fotos te bekijken.
    Die zijn wel KEI gaaf zo op de scooter door het land.
    Ruilen ?

Harry