Week 2 - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Evelien Mansvelt - WaarBenJij.nu Week 2 - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Evelien Mansvelt - WaarBenJij.nu

Week 2

Door: evelienenbrad

Blijf op de hoogte en volg Evelien

19 Februari 2011 | Nederland, Amsterdam

Hallo allemaal!

Hoe gaat het met jullie?

Het is alweer een week geleden dat we een berichtje plaatsten. De tijd gaat hier zo snel, dus we moeten er echt van genieten. En dat doen we ook!

We hebben weer leuke dingen uitgespookt, dus ik begin waar ik geëindingd was..

Zaterdag hebben we weer lekker op het strand gelegen. Lekker bruin worden en af en toe het water in, en dat was het wel weer voor die dag.

Zondagavond wilde we naar Wet & Wild gaan. Dat is uitgaan op Mambo beach.
Brad en ik hadden geen auto, dus we liepen daarheen. Opeens stopte er een auto en vroeg of we ook naar Wet & Wild gingen. En dat gingen we, dus we mochten instappen. Ik vond dat best apart, want dat gebeurt in Nederland niet zomaar. Het was een Makamba (Nederland die op Curacao is, een kaaskop) en hij heet Marcel. We zijn de hele avond samen opgetrokken en het was echt gezellig.
Wet & Wild was echt genieten! We stonden daar lekker met onze voeten in het zand bij een strandbar.. heel tropisch allemaal.

Maandag was het valentijnsdag, dus weer reden om lekker uit eten te gaan. We gingen 's middags weer wat rondlopen in Willemstad en wat winkelen. (Ik heb nog niks gekocht hoor.. haha)
Toen zijn we op een plek gaan eten die er erg mooi uitzag, maar het eten viel heel erg tegen. Maarja, dan weten we dat ook weer.

Toen Marcel ons Zondagavond thuis had afgezet, nodigde hij ons uit voor een Barbeque op Dinsdag. En daar zeiden wij natuurlijk geen nee tegen. Hij had ook nog wat andere Makamba's uitgenodigd en we waren met 6 man. We reden naar een strandje 'Daaibooi beach'. We stopte ondertussen bij een supermarkt om een barbeque te kopen en allemaal eten. Ook deze barbeque op het strand was weer flink genieten!

Woensdag wilde we eigelijk naar Zanzibar gaan, want daar zou live muziek komen. Maar dit is niet te lopen, dus we wisten niet hoe we naar huis zouden moeten. De busjes rijden maar tot 10 of 11 uur. Dus we zijn uiteindelijk niet gegaan, en we besloten dat we toch een autootje nodig hebben. We hebben gebeld en ze zouden de auto de volgende dag brengen. Donderdag dus. Wij hebben de hele dag thuis gewacht, want we dachten: 'Dalijk komen ze en zijn wij er niet'. En toen 's avonds kwamen ze vertellen dat ze de auto de volgende dag pas zouden brengen.

Vrijdag kregen we dus wel de auto. De auto was wel al gereserveerd voor 2 Maart voor een weekje, dus die week hebben wij hem niet. Het is een Hyandai Atos (ofzoiets).
We hadden weer met hetzelfde groepje van de Barbeque afgesproken om naar Wet & Wild te gaan, dus we konden er meteen heen met de auto. Het was weer erg gezellig, dus we hebben maar meteen weer voor morgen (vandaag dus) afgesproken. Er is vanavond weer livemuziek bij Zanzibar.

Remco en Marijke gaan volgende week weer verder reizen (jaloers), naar Costa Rica, Fiji, Australië, Japan en Indonesië enzo...
Erg leuk voor hun, maar wel jammer.. het was net zo leuk met hun.

We hebben 2 sollicitaties gestuurd. 1 naar Mambo beach, waar we niet werden aangenomen, want je moet er minimaal voor 6 maanden zijn.
En 1 naar restaurant de Gouverneur. Daar hebben we nog niks van terug, dus het is afwachten. Of we een baan zouden vinden weten we niet, want er zijn veel bedrijven die willen dat we minimaal 6 maanden blijven. Maar ook als we niks zullen vinden vermaken we ons wel.

Dit was het weer voor deze week. We zijn erg blij met de berichtjes vanuit Nederland, dit vinden we erg leuk! Het is altijd fijn om te horen hoe het ook met jullie gaat. Bedankt!

Groetjes vanuit het warme (niet altijd zonnige) Curacao!

P.s. Even voor de duidelijkheid: Evelien schrijft hier de berichten, dus iedere keer als er 'ik' staat, weet je het.
Brad schrijft op zijn facebook ook verhaaltjes in het Engels voor zijn familie en vrienden.

Hetzelfde album, maar meer foto's: http://www.mijnalbum.nl/Album=MLTRGGH8

• 19 Februari 2011 - 19:00

Suzanne En Mario:

hallo evenlien en brad,
    wat heerlijk om jullie verhalen te lezen, ik kan me er wel iets bij voorstellen... zon, zee en een cocktail, grote feesten.
    Lijkt ons heerlijk.... geniet samen lekker in curacao. :D

wij zitten vol smacht te wachten om het volgende bericht te lezen :P

veel plezier.... kuss suus en mario
    p.s hier in brabant gaat alles goed!

• 19 Februari 2011 - 19:07

Nicole:

Heey Brad en Evelien!!
    Leuk om te lezen dat jullie je zo goed vermaken en dat jullie het zo goed naar je zin hebben!!!
    Wel fijn dat het goed uitgepakt is met die makamba!! Voor hetzelfde geld had ie jullie meegenomen! :O haha...
    Veel plezier nog!!

xx

• 21 Februari 2011 - 20:31

Harry & Yvonne:

Alweer een leuk verhaaltje en ook de foto's zeggen veel.
    ( wel een copy maken van de link)
    Geniet er maar lekker van en met het autotje kun je natuurlijk ook de andere plaatsen bekijken.

P.s. Hier is het ong. nul graden.

• 27 Februari 2011 - 13:35

Astrid Brok:

Hallo Brad en Evelien,

Daar zit ik dan op zondagmiddag bij te warmen bij de openhaard van de nattigheid en kou.
    Heerlijk om te lezen dat het jullie zo goed bevalt en de contacten met andere mensen.
    Ik wist wel dat uit eten gaan een hobby van jullie is maar euh daaagelijks smullen naast het genieten dat is pas om jaloer om te worden
    Misschien kunnen jullie solliciteren om een gastenfolder uit te geven met de revieuws van aan te bevelen restaurants!

leuk om julle berichten te lezen
    tot de volgende keer